Oliebollen actie 2021: Steun onze scouts bij aankoop van overheerlijke oliebollen Lees meer

Speltakken

Welpen (7-11 jaar)

Kinderen spelend op een grasveld
Een van onze buitenactiviteiten

Welkom in de jungle! Wij zijn de welpen van de Siegowli horde van Scouting Novo Mundo. Welpen zijn meisjes en jongens in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar.

Samen beleven wij allerlei avonturen in de jungle door het spelen van spannende spelen, oefenen met koken en het doen van creatieve programma’s. Welpen zijn stoere kinderen die gek zijn op avontuur, vies worden als grootst hobby hebben en graag samen actief bezig zijn. Het hoogtepunt voor de kinderen en de leiding zijn de weekendkampen en natuurlijk het zomerkamp.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle, onze leiding hebben allemaal een toffe junglenaam. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts.

Gebasseerd op: https://www.scouting.nl/lid-worden/jeugdlid-worden/welpen