Steun ons met je internet aankopen Lees meer

Speltakken

Scouts (11-15 jaar)

Kinderen spelend op een grasveld
Een van onze buitenactiviteiten

In deze speltak zitten meiden en jongens van 11 tot 15 jaar. Een leuke en gezellige groep die samen op een speelse en uitdagende manier leren om hun eigen weg te gaan.

Primitief koken, een hike lopen, kaartlezen, kampvuur bouwen, hout hakken, een midgetgolfbaan, katapult of keuken met pionierpalen bouwen daar draaien onze scouts hun handen niet voor om.

Zelfstandigheid

Het spontaan verzinnen van een eigen spel leert hen om in overleg met elkaar tot iets nieuws te komen. Hollands Honk wordt regelmatig gespeeld en de regels nog steeds aangepast. Een doorlopend en leerzaam proces. Scouts gaan graag op kamp en zijn het liefst buiten bezig. Het zomerkamp is voor scouts de kers op de taart als afsluiting van een seizoen. Bij de scouts leer je van alles van de leiding, maar ook leren de jongere scouts van de oudere scouts.

Leiding

Deze speltak heeft vijf enthousiaste leden die te oud zijn om scouts te zijn en dus leiding worden genoemd en ook wel Michelle, Jordy, Ellen, Sanne en Alinda. Ze hebben alle vijf veel scoutingervaring.

Zin om een keer te komen kijken?

Doen! Schrijf je in om 3x kosteloos te komen kijken.